branding personal

Un lucru este sigur: internetul nu duce lipsă de sfaturi despre cum să îți faci brandul personal mai vizibil. Multe dintre recomandări vizează însă doar partea de prezență online, care, din punctul meu de vedere, e printre ultimele etape în procesul de creștere a unui brand. Degeaba comunici online dacă nu ești prezent în viața reală, în offline.

Fac aici un disclaimer: pentru mine, brandul personal nu e un instrument de marketing, ci mai ales unul de autocunoaștere și ar trebui să fie o proiecție în afară a ceea ce ești pe dinăuntru.

Erori în procesul de branding personal pot fi multe, eu cred însă că pot fi structurate în 3 categorii mari.
 
1. Să nu investești în autocunoaștere – Cine ești? Despre ce ești? Ce calități ai? Ce te face unic? Care sunt valorile importante după care te ghidezi în viață? Ce vrei să lași în urma ta? Care e DE CE-ul tău? Da, știu, nu sunt întrebări la care să răspunzi ușor sau repede. Dar răspunsurile respective sunt esența a cine ești tu. Sunt baza întregului proces de branding personal. Fără etapa asta vei proiecta o imagine incompletă sau chiar falsă.

2. Să nu îți construiești o strategie – CE vrei să faci? Care sunt obiectivele tale pe termen scurt, mediu, lung? Cui te adresezi prin cine ești și ce faci? Care e publicul tău țintă? Ce nevoi acoperi? Care e nișa ta? Cum vei măsura evoluția? Toate sunt elemente importante pentru a construi brandul și pentru a-l crește.

3. Să nu ai o comunicare clară – Fără răspunsurile de mai sus riscul să comunici haotic este mare. CUM pot afla oamenii despre tine și mai ales despre cum îi poți ajuta? Ce canale de comunicare ai la dispoziție? Care sunt cele mai potrivite pentru produsele și/sau serviciile pe care le oferi? Ce faci tu în offline și poate fi promovat în online? Calitatea comunicării e mai importantă decât cantitatea.
 
Dacă vrei să afli mai multe despre procesul de branding personal, dacă ai nevoie de coaching sau consiliere sau dacă vrei să conturăm și să implementăm o soluție de învățare personalizată pentru organizația ta, îmi poți scrie la cristina.otel@soulbloom.ro.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *