procesul de coaching

Procesul de coaching e un parteneriat între coach și client, un proces creativ care îl provoacă pe acesta din urmă și îl inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional.

Oricât de multă încredere ar avea coach-ul în tine, oricât de tare și-ar dori ca tu să reuşeşti, fără implicarea ta procesul nu funcționează. 

Pornind de aici, vreau să îți împărtăşesc 5 lucruri pe care le poți face tu pentru ca procesul de coaching să producă rezultatele pe care ţi le doreşti. 

  1. Să găsești un coach potrivit – Poate ai deja pe cineva în vedere. În acest caz, îl poți căuta pe social media, poți citi articole scrise de el ca să vezi dacă rezonezi cu abordarea lui. Altfel, poți cere recomandări de la prieteni/colegi care au găsit deja un coach. E important să ai chimie cu această persoană, să simți că poți avea încredere în ea.
  2. Să ai un subiect – O provocare, un obiectiv, un vis sau măcar o direcție pentru conversație. În coaching vei avea ocazia să clarifici apoi rezultatul pe care ți-l dorești, să împarți obiectivul în părți mai mici, să identifici pentru fiecare etapă un plan concret de acțiune: ce ai de făcut, până când, din partea cui ai nevoie de ajutor, când și cum vei îl vei.
  3. Deschidere – E nevoie de curaj ca să fii vulnerabil și ca să ajungi la o mai bună conștientizare de sine, să răspunzi la întrebări pe care nu ți le-ai mai pus, să explorezi colțuri din mintea ta pe care nu ai mai pus lumina, să îți cobori zidurile de apărare, să observi felul în care ai tendința să te sabotezi, să accepți că ești plin de resurse.
  4. Responsabilitate – Conștientizarea este o parte importantă a procesului de coaching, nu este însă suficientă. Ea trebuie să fie urmată și de asumarea responsabilității pentru pașii pe care e nevoie să îi faci ca să te îndrepți spre rezultatul dorit.
  5. Acțiune – Spațiul sigur care se creează între coach și client, încrederea dintre cei doi sunt foarte valoroase. Cred însă că efectele coaching-ului se întâmplă după ședință/între ședințe, când tu chiar faci lucrurile pe care ți-ai luat angajamentul să le faci.

Dacă ai întrebări despre coaching, scrie-mi la cristina.otel@soulbloom.ro

Şi nu uita să descarci ghidul gratuit despre coaching.

Categories: Coaching

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *